1. Aanmelding

Wanneer je een eerste afspraak wil maken, dan kan je telefonisch, via email of via het aanmeldingsformulier met ons contact opnemen. (Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn, bestaat er steeds de mogelijkheid om een bericht achter te laten op onze voicemail. Op die manier kunnen we jou zo spoedig mogelijk terug contacteren. (We proberen dat binnen de 48u.)

2. Kennismakingsgesprek / intakefase

Elke begeleiding starten we met een kennismaking, want het is zowel voor jou als voor ons steeds iets nieuws. In dit eerste gesprek zal de therapeut kennismaken met jou (en je gezin), om tevens jullie hulpvraag verder te verkennen. Hij zal je aanmoedigen je verhaal zo volledig mogelijk te vertellen. Ondertussen maak jij natuurlijk ook kennis met je therapeut en de manier waarop hij of zij te werk gaat.

3. Begeleiding / behandeling

De eigenlijke begeleiding wordt opgestart. Concreet kan dit zijn: belevingsonderzoek, adviesgesprekken, ondersteunende gesprekken, individuele psychotherapie, gezinsgesprekken, ouderbegeleiding en sociale vaardigheidstraining (zowel individueel als in groep).

4. Evaluatie

Met regelmatige tussenperiodes staan er evaluatiegesprekken op het programma. Samen met je therapeut sta je stil bij de vooruitgang die je al geboekt hebt en bij de werkpunten die nog voor je liggen. Ook de therapeut zal in overleg met zijn collega’s, maar natuurlijk ook in openheid met jou, op regelmatige tijdstippen stilstaan bij het verloop van jouw begeleiding. Een dergelijk evaluatiegesprek reikt je de nodige informatie aan over het geschatte verloop van de begeleiding.

5. Afronding

In elke therapeutisch proces komt er, wanneer iedereen er klaar voor is, een moment van afronding. De duur van de therapie kan verschillen van enkele maanden tot enkele jaren. Samen kijken we hoe we het therapeutisch proces op een zachte manier kunnen afronden en hoe we naar de toekomst kunnen kijken.